Psí miláček Anny Kulované

Výrazná mladá herečka Anna Kulovaná, kterou diváci znají např. z TV seriálů Dobrá čtvrť či VKV je v současné době na mateřské dovolené a musí zvládat nejen péči o rodinu, ale i o jejich psího miláčka Freda.

Jak Anička k Freďákovi přišla

Našeho čaučaa Freďáka pořídil můj milý, když byl v angažmá v ostravském divadle a bylo mu tam smutno. Ta malá černá koule na mě při prvním setkání dost štěkala. A taky u toho čurala, což štěňata a teď už vím že i mimina, dělají neustále, kdekoli a kdykoli“.

—————————————————————————————————————————————————————————-

———————————————————————————————————————————————————————-

Co se boudy týče, tu Fred nikdy nepoznal. Momentálně bydlíme na Proseku a máme k dispozici i zahradu, což je pro psa ideální, říká Anička. Jeho boudou je rozložitá tůje, stojící na zahradě. Pod ní má vyleženou obrovskou „prašnou lázeň“, takže když ho na noc dáme domů, máme značné množství přírody v bytě na podlaze. Lidé se často ptají, jestli čaučaové hodně línají a zda nemáme doma závěj chlupů, ale musím říct, že to jako problém nepociťuju. I když je pravda, že luxovat i třikrát denně je u nás normalní a něco jako koberec naše domácnost již roky neviděla…“.

—————————————————————————————————————————————————-

——————————————————————————————————————————————————————

Maminka i panička

A jak se dá skloubit péče o poměrně velkého psa s povinnostmi čerstvé maminky?

Když je doma Freďák sám, spí celou dobu, stejně jako když jsme doma s ním, takže v tom problém nevidím. Co se týká venčení, beru vše při jednom – takže kočár a pes a já. Naštěstí je Prosek jedna taková placka protkaná asfaltovejma chodníkama mezi panelákama, takže zvládám pohodlně i toto dvojité venčení – psa a dítěte současně. Někdy se u toho pokouším i číst, za chůze čtu moc ráda odjakživa, ale v této sestavě to jde dost obtížně. Ještě bych chtěla říct, že se fakt snažím po psovi uklízet a jsem hodně naštvaná, když to někdo nedělá. Naštěstí se mi zdá, že uklízet po psovi se pomalu stává samozřejmostí“.

Čaučau může být i černý

Freďák bývá na procházkách středem pozornosti a Anička často slýchá věty typu – „To je čaučau? To jsem nevěděl, že je taky černej, já myslel, že jsou jen zrzavý“, nebo, když se za parného léta líně plouží po ulici za svou paničkou, lidé se smějí a volají „Paní, že vy jste tomu psovi zapomněla sundat kožich“. Ale na to už si Anička i její čtyřnohý miláček za šest let co jsou spolu zvykli.

A Anička dodává Sama bych se asi nikdy neodvážila koupit si psa. Asi bych nevěřila, že se o něj postarám, takže jsem ráda, že tuhle startovací fázi u nás obstaral můj přítel. Ale „zapracovala“ jsem se celkem dobře a péči o něj zvládám bez problémů. Tuto rasu vřele doporučuju. Čaučau vás bude milovat, i když svým způsobem, bude vás poslouchat, i když po svém a bude si s váma nadšeně hrát, ale jen tehdy, když se bude chtít jemu – aport vám rozhodně nikdy nepřinese. Ale když ho vezmete např. kamkoli na sníh, bude se nadšením vrhat do závějí a tím rozesmívat všechny okolostojící. Je to zkrátka psí osobnost, pes, který přináší každý den radost a budí pozornost, kdekoliv se s ním objevíte. Kdybych se však přece jen měla pro nějaké zvíře rozhodnout sama, byla by to angorská kočka. Hlídala jsem kamarádovu a moc sem si to užívala, hlavně mazlení a taky pohled na ty ladné kočičí pohyby – to si u psa moc neužiju. Ale teď už mám na mazlení dceru, takže to vypadá, že i když mám zvířata ráda, budou v naší rodině zastoupena jen psem“.

——————————————————————————————————————————————————————-

—————————————————————————————————————————————————————————–

Příspěvek byl publikován v rubrice Anna Kulovaná, Zahrady a zvířata slavných. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Comments are closed.