Městské muzem Františkovy Lázně

Tak jako téměř každé větší město, mají i Františkovy Lázně své městské muzeum. A je samozřejmě zaměřené především na historii lázeňství a rozvoj Františkových Lázní. 

Historické fotografie i dobové předměty

Muzeum se nachází na okraji města, nedaleko městského parku jezírkem. V přízemí muzea najdete dobové předměty z historie provozu lázní – například lázeňské vany,  rotoped, různé lékařské nástroje, nádoby na minerální vodu či „panorama“ středověkých lázní a další. A v přízemí najdete i největší „atrakci“ františkolázeňského muzea – originál sochy Františka z r. 1923 od Adolfa Mayerla.

V prvním patře pak můžete shlédnout hlavně historické (především konce 19. a počátku 20. století) fotografie a kopie dobových pohledů Františkových Lázní a okolí a předměty dokreslující atmosféru tehdejšího života na lázeňských kolonádách. Expozice vás tak komplexně seznámí se životem a provozem lázní a v různých časových obdobích, s vývojem lázní jako společenských a léčebných center a ukázkami lázeňských léčebných metod od středověku do našeho století.

Pro malé i velké
Expozice muzea poskytne každému návštěvníkovi, ať již malému či velkému, něco zajímavého. Prohlídka muzea trvá asi hodinu a projdete si jej sami, bez průvodce. Přízemí je přístupné i vozíčkářům, patro nikoliv. V pokladně muzea můžete zakoupit i zajímavé publikace o Františkových Lázních a okolí a různé upomínkové předměty.

Kontakty:

Městské muzeum Františkovy Lázně

Dlouhá 194/4
351 01 Františkovy Lázně

Tel.:  354 544 309

www: www.muzeum-frantiskovylazne.cz

Otevírací doba

pondělí zavřeno
úterý – neděle 10:00 – 17:00

Vstupné:

Dospělí: 35 Kč
Děti do 15 let,  ZTP a ZTP/P, důchodci : 25 Kč

Příspěvek byl publikován v rubrice Městké muzem Františkovy Lázně, MUZEA A TECHNICKÉ PAMÁTKY. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Comments are closed.